Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in een bestuurlijk bediening

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans  het probleem zowel bij de groep als bij jezelf. Jouw conclusie is vervolgens doorgaans dat iedereen trouw moet zijn. Trouw zijn aan jezelf en aan de gemaakte afspraken is voor jou essentieel. Door op betrouwbare wijze opdrachten uit te voeren heb je je ontwikkeld tot iemand die heel nauwgezet kan werken. Mensen kunnen echt op jou bouwen.  Het liefst geef je geen leiding maar ondersteun je de leiders. Dit doe je omdat je niet boven de groep uit wilt stijgen maar één met hen wil zijn.  Door je nauwgezetheid ben je goed in administratie en organisatie. Je neemt niet veel risico’s want dat kan de groep en jezelf in gevaar brengen. Dit maakt je bij uitstek tot een goede beheerder.

Als christen ben je door je betrouwbaarheid heel waardevol. Je geeft een echt voorbeeld in wat dienen is. Je loyaliteit is kostbaar om door anderen gezien te worden. God is immers een God van trouw. Met je doorzettingsvermogen zorg je ervoor dat projecten doorgezet worden en tot een goed einde komen.

Doordat je zo de nadruk op trouw en betrouwbaarheid legt komt al snel de nadruk te liggen op slaafs de regeltjes volgen met bureaucratie als gevolg. Kijk hier voor uit. Blijf zelfstandig nadenken en zelfstandig je eigen mening vormen en volgen. Als dingen niet zo gaan als jij zou willen, ga dan niet klagen of de boel saboteren maar probeer proactief het beste er van te maken. Jouw identiteit wordt grotendeels bepaald door je loyaliteit aan de groep. Je bent een echte patriot. Dit kan heel mooi zijn, zolang de groep maar de juiste richting op beweegt.