Efeze 4:11-15:

“En Hij heeft sommigen gegeven als apostelen, anderen als profeten, weer anderen als evangelisten en nog weer anderen als herders en leraars, om de heiligen toe te rusten:

  • tot het werk van dienstbetoon,
  • tot opbouw van het lichaam van Christus,
  • totdat wij allen komen tot de eenheid van het geloof en van de kennis van de Zoon van God,
  • tot een volwassen man,
  • tot de maat van de grootte van de volheid van Christus,

opdat wij geen jonge kinderen meer zouden zijn, heen en weer geslingerd door de golven en meegesleurd door elke wind van leer, door het bedrog van de mensen om op listige wijze tot dwaling te verleiden, maar dat wij, door ons in liefde aan de waarheid te houden, in alles toe zouden groeien naar Hem Die het Hoofd is, namelijk Christus.”


De ontwikkeling van de eenvoudige test
Het eerste gedeelte van deze tekst spreekt over de 5-voudige bediening van apostelen, profeten, evangelisten, herders en leraren. Elk van deze bedieningen legt een ander accent op hoe deze persoon te werk gaat in een gemeente (b.v. meer relatiegericht of gericht op het geven van onderwijs). Misschien heb je je nog nooit echt afgevraagd welke van deze bedieningen jij misschien hebt. Doe daarom onderstaande test van 25 vragen en je krijgt meteen een eerste indicatie van welke bediening er bij jou lijkt te passen. Als je vervolgens je email-adres invult, dan krijg je van ons een beschrijving toegestuurd van de bediening die het beste bij jou past. Veel zegen gewenst op je ontdekkingstocht!

Symbolizing unity and teamwork
[stm-calc id="601"]