Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in een pastorale bediening

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans  het probleem bij de groep. Als reactie op deze problemen en uitdagingen besluit je te bemiddelen en de mensen van de groep bijeen te brengen. Als er harmonie in de groep is dan gaat het met jou ook beter. Doordat je deze strategie veelvuldig hebt toegepast heb je je ontwikkeld tot een echte  vredestichter. Je bent zeer diplomatiek en kan als een onpartijdige partij binnen conflicten haarfijn de angel aanwijzen.

Als christen zijn woorden als vergeving en verzoening je op het lijf gegeven. Je vindt het heel belangrijk dat mensen tijd voor elkaar nemen, conflicten uitpraten en niet gehaast verder gaan. Door jouw bediening komen mensen weer tot elkaar en ontstaat er weer ruimte om elkaar lief te hebben.

Doordat je zo gericht bent op wat de groep vindt sta je soms te weinig stil bij wat je zelf vindt. Innerlijk reflecteren over jezelf is jouw uitdaging. Vergaderingen waar snelle beslissingen genomen moeten worden zijn voor jou een ramp. Je wilt namelijk eerst alle negatieve gevolgen bezien voor het groepsproces. Aangezien jij je identiteit haalt uit de harmonie en rust in de groep is het jouw uitdaging om als dat bereikt is, niet achterover te gaan leunen. Luiheid en traagheid kunnen echte valkuilen worden.