Teamoptimalisatie

Met 5 stappen op weg naar een bevlogen team

Samen met Teamskik doorloop jij met je team een optimalisatie-traject dat bestaat uit een aantal stappen. Hieronder bespreken we elke stap in het kort.

Stap 1: Probleemanalyse functioneren team In de eerste fase gaan we uit van de beginsituatie. Welke vragen zijn er vanuit het team, waar liggen eventuele knelpunten en welke aanknopingspunten zijn er voor verbetering? En natuurlijk ook: wat is de gewenste situatie ten aanzien van het functioneren van het team?

Stap 2: Onze test Na deze eerste stap doorlopen alle teamleden een objectieve persoonlijkheids­profielentest. Met de uitkomsten krijgt elk teamlid meteen al meer of beter inzicht in zijn/haar kracht, drijfveren en persoonlijkheidsprofiel.

Stap 3: Teamtraining In deze sessie gaat Teamskik samen met de teamleden na in hoeverre de profielen van de teamleden mogelijkheden bieden om de groepsdynamiek te optimaliseren. Naast het beter begrijpen van de eigen persoonlijkheid, biedt het verder leren kennen van elkaars profiel veel inzicht in het functioneren van het team en een betere samenwerking.

Stap 4: Evaluatie en advies Op basis van de uitkomst van de profielentest en de teamtraining, bieden wij de mogelijkheid tot een adviesgesprek waarin wij conclusies en aanbevelingen formuleren voor de toekomst.

Mogelijk vervolg Naar aanleiding van de teamtraining kunnen teamleden individuele coaching volgen, of nog een verdere teamtraining onder leiding van Teamskik.

Ja, ik vraag een offerte aan voor een teamoptimalisatietraject