TYPE 4: DE UITDAGENDE GELOOFSHELD (Kracht- en genezingsbediening)

Jij bent…
Jij bent energiek, vastberaden, ambitieus en competitief. Jouw kracht is je ondernemendheid. Bij problemen ga jij niet bij de pakken neerzitten, maar benut je je optimistische levenshouding en ga je over tot krachtig handelen op de weg vooruit. Falen is voor jou geen optie. Jij bent de persoon die van een uitdaging houdt. Je bent enorm zelfbewust en komt vaak krachtig over op anderen. Je weet wat nodig is om tot succes te komen. Vastberaden ga je recht op je doel af. Risico’s overdenk je niet te veel, omdat je een groot spontaan oplossingsvermogen hebt. Problemen los je op terwijl je bezig bent. Je zet je voor meer dan 100% in om te komen tot het resultaat dat je voor ogen hebt. Je mag graag anderen motiveren en uitdagen om ook hun unieke kracht te vinden en daarin uit te blinken.

Als christen:
Als christen kan God je heel goed gebruiken op gebieden waar veel geloof nodig is. De gebieden waar risico nemen, doorzettingsvermogen en een winnaarsmentaliteit noodzakelijk zijn. Een goed voorbeeld van zo’n gebied is gebedsgenezing. De strijd tegen ziekte vraagt om een dergelijke mentaliteit. Maar er zijn meer gebieden waar jij kan schitteren in Gods kracht. Gebieden waar een geloofsheld nodig is om een doorbraak te realiseren. Jij zult hiervoor vaak groeien in de bediening van genezing en bevrijding.

Je valkuilen:
Door jouw nadruk op succes kan je gemakkelijk over grenzen bij anderen heengaan en denken dat het doel de middelen heiligt. Soms voel je je superieur aan anderen en ga je te snel in je plannen zonder voldoende draagvlak te creëren. Kijk uit voor bedrog en machtsmisbruik en stel jezelf niet teveel centraal. Het gaat immers niet om jou. Je eigenwaarde haal je over het algemeen uit het resultaat van je werk, maar ‘succes’ is en blijft erg betrekkelijk. Probeer dat te blijven zien.

Je uitdaging:
Jouw uitdaging is om meer zicht te krijgen op teamwork. Juist door de kwaliteiten van de andere profielen meer ruimte te geven, kom je uiteindelijk tot beter resultaat. Een heel leger bereikt nu eenmaal meer dan één heldhaftige commando. Vertraag en ga luisteren naar anderen, probeer niet alleen jezelf als middelpunt te zien. Luister ook naar de mensen die je niet bewonderen.

Hoe anderen je kunnen helpen:
Anderen kunnen je helpen door je focus te verbreden en je kritische vragen te stellen over de manier van handelen. Lang niet altijd heiligt het doel de middelen. Gesprekken hierover voorkomen onnodige schade.

Je allergie:
Je hebt moeite met luie mensen, of mensen die er maar halfslachtig voor gaan in het werk. Mensen die bij de pakken neer blijven zitten, mensen die een slachtofferrol aannemen. Doemdenkers, passievelingen, angsthazen, mensen die zich te veel op de achtergrond begeven ga je het liefst uit de weg. Je botst het snelst met de types 3 en 9.

Je proces:
Je bent een persoon die begint bij voelen. Je voelt situaties en mensen goed aan maar je kiest er voor om soms je gevoel uit te schakelen om tot een goed resultaat te komen. Bij tijd en wijle overdenk je je acties ook niet zoveel, omdat dit de boel in jouw optiek vertraagt. Je gaat dan gelijk over tot doen. Zaken moeten niet te ingewikkeld worden.