TYPE 7: DE NETWERKENDE PIONIER (Missionaire bediening)

Jij bent…
Jij bent nieuwsgierig, experimenterend, enthousiast en een levensgenieter. Jij bent niet bang ingesteld en gaat er graag op uit voor avontuur: je wilt nieuwe ervaringen opdoen! Reizen en nieuwe omgevingen ontdekken doe je dan ook graag. Je hebt ontdekt hoe waardevol nieuwe contacten zijn en ontmoet graag nieuwe mensen. Je kunt slecht omgaan met pijn, voorspelbaarheid en saaie mensen. Je probeert te allen tijde te voorkomen dat je je opgesloten voelt in een situatie.

Als christen:
Als christen ben je erg aantrekkelijk voor anderen. Je laat namelijk de sfeer niet verpesten. Je bent vrolijk en zit vol mooie verhalen van al de positieve en spannende ervaringen die je hebt opgedaan. Je bent een echte levensgenieter en doet graag nieuwe contacten en ervaringen op. Je zult hierdoor vaak groeien in een missionaire bediening.

Je valkuilen:
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans het probleem bij de groep. Als het groepsgebeuren moeizaam loopt of jouw persoonlijke uitdaging te groot wordt, kies jij ervoor om je humeur niet te laten verpesten en te kiezen voor een nieuwe situatie. Eindeloos in dezelfde conflicten blijven zitten, is namelijk niets voor jou. Er is een hele wereld, waarom niet elkaar de ruimte gunnen?

Je uitdaging:
Doordat je nadruk ligt op het ontdekken van nieuwe mensen en situaties kan het gebeuren dat je gaat vluchten voor het alledaagse leven. Verslavingen en ongedisciplineerdheid liggen op de loer. Jouw identiteit wordt over het algemeen bepaald door het geluk dat je ervaart in vergelijking met anderen. Het meest moeilijke vind je lijden, dat staat namelijk haaks op dat geluk. De levensstijl die je ontwikkelt, kan gemakkelijk oppervlakkig worden. Kijk daar dan ook voor uit.

Hoe kunnen anderen je helpen:
Anderen kunnen je helpen door je iets nieuws te leren in een lastige situatie: wat kun jij hieruit leren? Welke vaardigheid kun jij in deze situatie oefenen? Zij moeten niet spelen op je schuldgevoel, want dit versterkt alleen maar het gevoel van weg willen.

Je allergie:
Je allergie ligt bij mensen die alles vertalen naar regeltjes en verplichtingen of die door hun gedrevenheid te veel wijzen op je verantwoordelijkheden. Je gaat nu eenmaal pijn, saaiheid en voorspelbaarheid uit de weg. Hetzelfde geldt voor de verantwoordelijkheden, beperkingen en verplichtingen die voorkomen uit idealen en langetermijnvisies. Het leven is kort en genieten doe je nu en niet over tien of twintig jaar. Je botst het snelst met de types 2 en 6.

Je proces is:
Je bent een persoon die begint bij denken. Echter, omdat dit je te veel beperkt in de avonturen die je aan wil gaan, kies je ervoor om je denken een beetje af te sluiten en meer op je gevoel te vertrouwen. Voelen en vervolgens doen is wat jou typeert.