TYPE 6: DE BETROUWBARE BEHEERDER (Administratieve bediening)

Jij bent…
Jij bent de persoon die nauwgezet, systematisch en gedegen de zaken regelt. Organiseren is je passie. Je hebt oog voor de kleinste details. Je ordent alles goed. Hierdoor ben je goed in administratieve taken. Je bent verder trouw en loyaal. Door op betrouwbare wijze opdrachten uit te voeren heb je je ontwikkeld tot iemand die heel nauwgezet kan werken. Mensen kunnen echt op jou bouwen. Je kunt slecht tegen onzekerheid en houdt niet van mensen die hun afspraken niet nakomen. Het liefst geef je geen leiding, maar ondersteun je de leiders. Dit doe je omdat je niet boven de groep uit wilt stijgen maar één met hen wil zijn. Door je nauwgezetheid ben je goed in administratie en organisatie. Je neemt niet veel risico’s want dat kan de groep en jezelf in gevaar brengen. Dit maakt je bij uitstek tot een goede beheerder.

Als christen:
Als christen ben je door je betrouwbaarheid heel waardevol. Je geeft een echt voorbeeld in wat dienen is. Je loyaliteit is kostbaar om door anderen gezien te worden. God is immers een God van trouw. Met je doorzettingsvermogen zorg je ervoor dat projecten doorgezet worden en tot een goed einde komen. Dat maakt dat je vaak zult gedijen in bestuurlijk-administratieve rollen.

Je valkuilen:
Door je nadruk op trouw en betrouwbaarheid heb je soms de neiging om jezelf te verliezen in details en regels, met mogelijk bureaucratie als gevolg. Kijk hier voor uit. Blijf zelfstandig nadenken en zelfstandig je eigen mening vormen en volgen. Als dingen niet zo gaan als jij zou willen, ga dan niet klagen of de boel saboteren, maar probeer proactief het beste er van te maken. Jouw identiteit wordt grotendeels bepaald door je loyaliteit aan de groep. Je bent een echte patriot. Dit kan heel mooi zijn, zolang de groep maar de juiste richting op beweegt.

Je uitdaging:
Jouw uitdaging is om je zorgen bespreekbaar te maken met anderen en te leren hoe anderen met dezelfde zorgen omgaan.

Hoe kunnen anderen je helpen:
Anderen kunnen je helpen door je uit te nodigen om je eigen mening te vormen en te volgen en niet alleen maar loyaal te zijn.

Je allergie:
Je allergie ligt bij mensen die zich niet aan de afspraak houden, die nalatig of lichtzinnig zijn en bij de creatieve chaotische personen die een unieke aanpak willen, een aanpak die buiten de regels omgaat. Je botst het snelst met de types 1 en 7.

Je proces is:
Je bent een persoon die begint bij denken. Het denken kan echter al snel leiden tot het zien van veel beren op de weg, zorgen en angst komen op en daarom schakel je het “overdenken” af en toe uit en kies je ervoor je houvast te zoeken in beleid, afspraken, regels, het systeem. Je belandt daarmee al snel in doen. Hier blink je in uit. Je regelt alles erg goed. Je probeert daarbij ook rekening te houden met wat je aanvoelt bij anderen. Je gevoel doet mee maar je doen overheerst. De angst en zorgen komen meestal niet voort uit je gevoel maar uit je denken.